‘Nissan Pulsar wordt fors goedkoper dan concurrenten’

Geen reacties

De prijzen van de nieuwe Nissan Pulsar komen fors lager te liggen dan die van concurrenten als de Ford Focus en Volkswagen Golf. Daarbij is de Pulsar ook nog eens een van de ruimste auto’s in zijn segment.

Nissan heeft de Pulsar in Engeland al geprijsd en daaruit blijkt dat de hatchback een stuk goedkoper is dan zijn directe concurrenten. Automotive News meldt dat Nissan voor de andere Europese landen dezelfde prijsstrategie zal toepassen. De Nederlandse prijzen van de Pulsar worden in september bekend gemaakt.

In Engeland is de prijs van de instapversie van de Pulsar omgerekend 1.100 euro lager dan die van een vergelijkbare Ford Focus. Ten opzichte van de Volkswagen Golf is het prijsverschil zelfs ruim 2.000 euro. En dat terwijl de Pulsar volgens Nissan ook nog eens ruimer is dan die twee concurrenten.

De Pulsar komt in het najaar op de markt met twee motoren: een 1.2 DIG-T benzinemotor met 115 pk en de bekende 1.5 dCi dieselmotor met 110 pk. Beide uitvoeringen vallen waarschijnlijk in de 20 procent bijtellingscategorie.