Nissan: volgende generatie Micra wordt Europeser, geen MPV

Geen reacties

Nissan heeft twee geruchten die de ronde doen ontkracht. De Micra verdwijnt niet en het merk heeft geen plannen voor MPV’s.

Geruchten gaan er altijd, zeker in deze komkommertijd. Daarom heeft een woordvoerder van Nissan tegenover het tijdschrift Autocar alvast wat verhalen naar het rijk der fabelen verwezen. Eén daarvan is dat de Micra in zijn huidige vorm en met de huidige naam geen vervolg zou krijgen.

Dat is dus niet waar. Er komt over een aantal jaar ‘gewoon’ een nieuwe Micra en er bestaat zelfs een kans dat deze in Europa wordt gebouwd. In Frankrijk, om wat specifieker te zijn. De kans dat de Micra daarmee ook een wat meer Europees design krijgt, zoals de nieuwe Qashqai dat heeft, is groot.

Gerucht nummer 2 is dat Nissan zou werken aan een klassieke MPV, als aanvulling op het huidige assortiment van hatchbacks en SUV’s. Ook dat is dus niet waar. De Britse woordvoerder zegt dat Nissan daarvoor de X-Trail heeft, die plaats biedt aan zeven personen. Voor het compacte segment heeft het merk de Note als alternatief.