Nissan e-NV200 VIP Concept: met je benen languit

Geen reacties

Nissan laat met de e-NV200 VIP Concept zien dat de elektrisch aangedreven personenbus ook als limousine ingezet kan worden. Het merk presenteert het studiemodel op de bedrijfswagenbeurs IAA in Hannover.

Nissan heeft op de bedrijfsautobeurs in Hannover de e-NV200 VIP Concept onthuld. Deze super-de-luxe personenbus laat zien dat elektrisch vervoer ook op limousineniveau mogelijk is. Nissan ziet de VIP Concept als ideale shuttle-bus voor luxe hotels.

De e-NV200 VIP Concept heeft slechts twee stoelen achterin, die een flink stuk naar achteren zijn geplaatst om een riante instap te creëren maar vooral meer beenruimte. Die is namelijk met 67 centimeter toegenomen ten opzichte van die in de gewone personenuitvoering. De stoelen zijn met leder bekleed in de kleuren wit en blauw. De onderste helft van de cabine is voorzien van luxe zwarte stof, terwijl het plafond wit is om een ruimtelijk gevoel te creëren.

De stoelen zijn voorzien van een uitschuifbare beensteun, waardoor de passagiers met de benen languit kunnen zitten. Tussen de stoelen zit een koelkastje en het bedieningspaneel voor een 21,5 inch beeldscherm, waarop ook functies van een tablet of smartphone zijn weer te geven.

Ook aan de bestuurder is gedacht, die beschikt over een digitale binnenspiegel. Deze doet dienst als beeldscherm, dat zijn informatie krijgt van camera’s die aan de achterkant en zijkant zijn gemonteerd.

Het is nog niet bekend of Nissan productieplannen heeft voor een dergelijke luxe uitvoering van de e-NV200.