Nissan 370Z Nismo nu al vernieuwd

Geen reacties

Hij is nog maar een paar maanden leverbaar in Nederland, maar de Nissan 370Z Nismo is nu al vernieuwd. Het zijn vooral uiterlijke aanpassingen, die de snelste 370Z een agressiever voorkomen moeten geven.

Nissan heeft in het weekend de vernieuwde 370Z gepresenteerd op de ZDayz in de Amerikaanse staat North Carolina. De facelift volgt kort op de introductie van de 370Z Nismo in Nederland, maar de Nismo-uitvoering is aan de andere kant van de grote plas al langer leverbaar.

Nissan heeft het uiterlijk fijngeslepen, vooral om de auto een sportiever en stoerder gezicht te geven. De grote, zwarte grille is geïnspireerd op die van de GT-R. Nissan heeft nieuwe led-dagrijverlichting ontworpen en de koplampen zijn voorzien van een zwarte behuizing. Zwarte buitenspiegels, nieuwe side skirts en een rode accenten op de voorspoiler maken het vernieuwde plaatje af. De wijzigingen zijn er niet alleen om de auto mooier te maken maar ook om de stroomlijn en downforce te verbeteren.

In het interieur monteert Nissan Recaro sportstoelen, met zwart-rode bekleding. Het stuur is bekleed met Alcantara en de toerenteller heeft rode accenten gekregen.

Technisch blijft bijna alles bij het oude, de 3,7 liter V6-motor levert onveranderd 350 pk. In de V.S. introduceert Nissan een zeventraps automatische versnellingsbak met schakelpaddles aan de stuurkolom, als alternatief voor de handbak. Of de automaat ook naar Europa komt is nog niet bekend. Wanneer de vernieuwde 370Z hier voet aan wal zet ook nog niet, maar reken op begin volgend jaar.