Nissan keert terug in C-segment met Pulsar [update]

Geen reacties

Nissan keert terug met een hatchback in het C-segment. Maak kennis met de Pulsar, waarvan we de eerste foto’s en informatie hebben.

Nissan heeft de Pulsar onthuld! Het merk keert met deze auto terug in het C-segment en biedt dus voor het eerst in lange tijd weer een écht alternatief aan voor auto’s als de Volkswagen Golf en Ford Focus. Met een lengte van 4,39 meter en een wielbasis van 2,70 meter moet de Pulsar meer binnenruimte bieden dan auto’s uit het hogere D-segment, de knieruimte achterin is 692 mm. De Pulsar heeft 380 liter bagageruimte.

De hatchback deelt zijn bodemplaat met de Qashqai en leent ook de motoren van die auto. Als de verkoop in het najaar start biedt Nissan twee motoren aan, de 115 pk sterke 1.2 DIG-T benzinemotor en de 1.5 dCi diesel met 110 pk. Beide profiteren van 20 procent bijtelling. Begin 2015 volgt de 1.6 DIG-T benzinemotor met 190 pk. De Pulsar heeft standaard een handgeschakelde versnellingsbak, een X-Tronic automaat staat op de optielijst.

Net als diverse andere Nissans is de Pulsar leverbaar met het zogenaamde Safety Shield, een pakket actieve veiligheidssytemen. In de Pulsar zijn onder andere een systeem dat waarschuwt voor het onbedoeld overschrijden van de wegbelijning, camera’s die bewegende objecten in de gaten houden, een dodehoekdetector en een noodremsysteem leverbaar. Andere nieuwtjes zijn led-koplampen en Nissan Connect, waarmee je apps en Google-functionaliteiten op het beeldscherm in de auto kunt tonen.

Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie in het najaar bekend gemaakt.  

Update 20-05 om 16.15 uur: meer informatie toegevoegd.

Update 21-05 om 12.15 uur: interieurfoto’s toegevoegd.