Digitale binnenspiegel Nissan vergroot uitzicht onder alle omstandigheden

Geen reacties

Nissan presenteert de Smart Rearview Mirror, een achteruitkijkspiegel in de auto die ook dienst kan doen als lcd-scherm. Dat geeft onder alle omstandigheden een scherp beeld van wat er achter de wagen gebeurt. 

De Nissan Smart Rearview Mirror bestaat uit een camera achterop de auto en een speciale achteruitkijkspiegel bovenaan de voorruit. Die kun je handmatig omswitchen tot lcd-display (of eventueel tot samengesteld beeld).

Zo heb je niet langer last van dode hoeken, C-stijlen die het uitzicht belemmeren, lange mensen of bagage achterin, stromende regen langs de achterruit, duisternis, enzovoort – Nissan belooft een spiegel die altijd een scherp beeld levert. Zelfs verblinding door zonsopkomst of -ondergang of door een achterop komende auto met grootlicht zou tot minimaal verminderd zicht leiden.

Nieuwe, spannende carrosserievormen want je hebt geen brede achterruit meer nodig

Vice-president van Nissan Andy Palmer geeft aan dat het systeem niet alleen tot meer veiligheid moet leiden: “Het biedt ook de mogelijkheid om in de toekomst met nieuwe, spannende modelontwerpen te komen, want met Smart Rearview Mirror heb je geen brede achterruit meer nodig voor goed uitzicht.” De topman denkt bijvoorbeeld aan gestroomlijnde carrosserieën die zuiniger in gebruik zijn. 

De Smart Rearview Mirror is nog niet uitontwikkeld maar Nissan presenteert ’em deze week als prototype op de autosalon van Genève. Europese consumenten zullen er vanaf 2015 kennis mee maken. Om meer ervaring op te doen rust Nissan nu alvast de Nismo-raceauto’s en de Zeod RC mee uit, onder meer tijdens de 24 Uur van Le Mans.