Nissan Juke: voorzichtige facelift

Geen reacties

Wat moet je veranderen aan een van de meest opvallende auto’s van de afgelopen jaren? Nissan wist het zelf ook niet goed en heeft daarom de facelift van de Juke bescheiden gehouden. Het vernieuwde model debuteert op de autosalon van Genève.

Als we de stand van de Nissan oplopen dan zien we niet meteen het ‘grote’ nieuws van het merk: de vernieuwde Juke. Nissan heeft de compacte SUV bescheiden gewijzigd, meest opvallend zijn de nieuwe kleuren en personalisatiemogelijkheden, waarmee je de Juke een nóg opvallender voorkomen kan geven – bijvoorbeeld door de wielen de kleur van de carrosserie te geven. Nissan spreekt zelf van een ‘geraffineerder en sportiever uiterlijk’.

Onderhuids is er ook nieuws te melden. De turboloze 1.6-motor wordt vervangen door de 1.2 DIG-T met 115 pk, die schoner en zuiniger is dan de motor die hij opvolgt. De 1.6 turbomotor blijft en is aangepast, zodat hij meer vermogen levert bij lagere toerentallen. De derde motor in het assortiment, de 1.5 dCi dieselmotor, is ongewijzigd.

In het interieur heeft Nissan ook enkele kleine veranderingen doorgevoerd, ook hier zijn er nieuwe mogelijkheden om de auto te personaliseren. De Juke is vanaf deze zomer, als de levering van het vernieuwde model start, leverbaar met een zonnedak en het vernieuwde Nissan Connect infotainmentsysteem. Als laatste verbetering noemen we de grotere kofferbak, in de uitvoeringen met alleen voorwielaandrijving is de laadruimte met 40 liter toegenomen.

De prijzen van de vernieuwde Juke worden later bekend gemaakt.