Nieuwe Nissan Murano onthuld

Geen reacties

Nissan heeft de nieuwe Murano onthuld. Een heel nieuw design, zuinigere motoren en een lager gewicht zijn de highlights.

Maak kennis met de nieuwe Nissan Murano! Het publieksdebuut vindt plaats op de autoshow van New York later deze week, maar Nissan geeft nu al de eerste foto’s en informatie vrij. Het ontwerp is opvallend en heeft zeer veel gemeen met dat van de Resonance Concept die begin 2013 op de autoshow van Detroit stond. De boogvormige lichtunits, vloeiende lijnen in de carrosserie en het optische zwevende dak zijn de opvallendste ontwerpkenmerken. De nieuwe Murano ziet er niet alleen gestroomlijnd uit, met een Cw-waarde van 0,31 ís hij dat ook.

De Murano is de eerste Nissan die leverbaar wordt met volledige led-verlichting. Het interieur heeft een flinke sprong vooruit gemaakt, Nissan noemt het zelfs ‘premium’. Centraal in het dashboard zit een 7 of 8 inch beeldscherm – afhankelijk van de uitvoering – waarmee je meeste functies bedient. De zitruimte in het interieur is iets toegenomen, vooral de kofferbak is gegroeid.

Nissan geeft nog geen technische details vrij over de nieuwe Murano maar wil wel kwijt dat de auto bijna 60 kilogram lichter is dan zijn voorganger en 20 procent zuiniger. Welke motoren Nissan gaat leveren in de nieuwe Murano is nog niet bekend. De introductie in Europa staat gepland voor 2015.